Alle specialisaties worden uitgevoerd door Lien.
Zij is getraind, gecertificeerd en heeft een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van diverse behandelmogelijkheden van complexe voet-, nagel- en huidproblemen.

+Voetverzorging voor risicopatiënten
diabetische, – reumatische,- oncologische voet (zie risicopatiënten !!)

+Orthonyxie 
is het plaatsen van een nagelbeugel op een hyperconvexe (sterk gekromde) nagel en zo de verhoogde druk te verminderen , de nagel terug recht te maken en de kans op ingroeien weg te nemen.

+Onychoplastie
een medische kunstnagel biedt de mogelijkheid om het ontbrekende stuk nagel bij een mycose(schimmel)nagel of een getraumatiseerde nagel te vervangen (nagelcorrectie), de uitgroei van de nagel in de juiste richting te sturen en het nagelbed te beschermen.

+Orthoplastie
is een techniek die bestaat uit het op maat maken van een hulpstukje (silicone orthese) als doel het ontlasten, corrigeren of vervangen van bepaalde delen van de voet.Verbanden en Vilttherapie (beschermend/Antidruk) 

+Wondzorg en Vilttherapie
Door middel van vilttherapie worden er pijnlijke drukplekken of wonden drukvrij gelegd. Hierdoor wordt de pijnlijke drukplek of wonden ontlast en kan het hierdoor genezen.Vilttherapie wordt vaak in combinatie met wondbehandeling gebruikt.

images 12
MV Behandeling 3
IMG_4222
images-20

;

;

;

+De CRYOPen – Revolutionair in Cryotherapie

Met de Cryopen kunnen we snel en doeltreffend wratten en alle verdere goedaardige huidletsels verwijderen.
De Cryopen is een instrument dat tot op de millimeter nauwkeurig direct inzetbare vrieskracht op de te behandelende  zones kan afstoten. Hierdoor blijft het omringde gezonde weefsel onaangetast.
De te behandelen huidletsels kunnen met de Cryotherapie dieper behandeld worden dan een traditionele stikstof behandeling. Dit dankzij een messcherpe straal van vloeibaar gas.  
Nooit eerder beschikten we over zoveel direct inzetbare vrieskracht op ongewenst weefsel.

images-82
images-70

;

;

;

images-80

Tijdens de behandeling wordt de plek bevroren voor ongeveer 20 tot 30 seconden. Na de behandeling  kan het behandelgebied rood worden. In de dagen na de behandeling wordt het behandelgebied donkerrood tot zwart. Er kan een korst ontstaan en onderhuids wordt er nieuwe huid aangemaakt. Na circa 1 tot 2 weken valt de korst er vanzelf af. Het resultaat van de Cryotherapie is per persoon en per indicatie verschillend. Vaak is 1 behandeling voldoende, eventueel grotere oppervlakten kunnen een aantal herhaalbehandelingen nodig hebben.

+ De ARKADA techniek

Deze techniek is een niet chirurgische behandeling die ons in staat stelt om op een zachte manier de ingegroeide nagelkant uit de nagelwal te halen. Zowel teen – als vinger nagels kunnen worden behandeld. De techniek is geschikt voor bijna iedere vorm van ingroei nagels waardoor een drastische ingreep zoals het (deels) verwijderen van de nagel niet altijd nodig is. Zelfs bij een acute ontsteking is de behandeling mogelijk.

 
 
IMG_3639

Door middel van de Arkada Cube kunnen we de teen fixeren en hebben we de handen vrij om rustig en zacht de zijkant van de nagel in een zo optimaal mogelijke nieuwe vorm te buigen. Met behulp van speciale manipulatoren wordt de nagelplaat gestabiliseerd en gevormd.  De druk wordt opgeheven, de pijn verdwijnt en patiënten voelen direct verlichting. Na een maand is er een eenmalige controle afspraak.  Extra controle afspraken kunnen noodzakelijk zijn afhankelijk van de convexiteit van de nagel.  Om een optimaal resultaat te behalen laten wij de patiënten vooraf de nagel thuis behandelen met de Arkada serum.

:
:

+Gespecialiseerde Medische Handverzorging / Medische Manicure

Niet alleen aan de teennagels, maar ook aan de vingernagels kunnen bepaalde nagelafwijkingen veroorzaakt worden door een verscheidenheid van aandoeningen.
Er zijn diverse soorten nagelafwijkingen die ervoor zorgen dat het uiterlijk van je vingernagels veranderen. 
Door het ‘lezen’ van je nagels kun je sommige ziektes soms snel op het spoor komen.
Afwijkingen aan de vingernagels kunnen , net zoals bij de voeten, duiden op een onderliggende aandoening of ziekte.   

MV Behandeling 2
IMG_4231-1